PARKEERDAKEN

Innovatief en duurzaam
In de bebouwde omgeving is steeds minder ruimte beschikbaar. Door het dak in te richten met parkeerplaatsen zijn stadskernen met winkelconcentraties en openbare ruimten efficiënt en comfortabel te bereiken. Om daken geschikt te maken als parkeergelegenheid zijn er verschillende systemen ontwikkeld. Zo is er bijvoorbeeld een demontabel systeem voor parkeerdaken dat bewegingen in de onderconstructie opvangt, krachten bij het berijden spreidt, contactgeluiden reduceert en zorg voor een optimale waterafvoer.

Duurzaam
Parkeerdak systemen hebben een lange levensduur en zijn onderhouds-vriendelijk. Er ontstaat een overzichtelijk en veilig parkeerdak met lage exploitatiekosten en 10 jaar verzekerde garantie op de functionaliteit (met een onderhoudscontract). De dakbedekking blijft onder alle omstandigheden bereikbaar. Parkeerdak systemen kunnen direct nadat het dak waterdicht is gemaakt worden aangebracht.

DAKBESTRATING

Drainerend daktegelsysteem
Dit systeem zorgt voor duurzame, gelijkmatige waterafvoer met een gering gewicht maar hoge belastbaarheid. Het is geschikt voor alle beloopbare vlakke daken. De waterafvoer is gewaarborgd door sleuven in de zijkanten van de tegels. De ruimte tussen de tegel en het dakoppervlak is zo ontworpen dat een goede waterafvoer is verzekerd. De tegels beschermen de onderliggende laag tegen weersinvloeden, zorgen voor een goede beluchting van het dak en altijd voor een droog oppervlak. Door het plaatsen van de tegels op plakzegels (evt. met comfixelementen) fixeren ze met de ondergrond. Dat voorkomt dat de tegels 'uit elkaar lopen'.

Voor zware belasting
Op leefdaken, openbare dakterrassen, daktuinen, kelderdakpleinen en dakpromenades worden hoge eisen gesteld aan de dakbestrating. Een dakbestrating met grootformaat tegels is geschikt voor zowel zware statische belasting (plantenbakken en straatmeubilair) als hoge dynamische belasting (winkelwagentjes en rolcontainers). Zware elementen en gemetselde muurtjes kunnen gewoon op de tegels worden geplaatst zonder speciale voorzieningen. De tegels staan op bi-componente tegeldragers en zijn geschikt voor daken waar geluids-overdracht beperkt moet blijven. Door de opbouw is het systeem zeer stabiel, robuust en optimaal drainerend. Aan de onderzijde van de tegels zijn uitsparingen aangebracht waarin de bi-componente tegeldragers vallen.
Dit zorgt voor een duurzaam aaneengesloten tegelveld.